Bloemschikken - Bloemen Almere
Almere,
15930
page-template-default,page,page-id-15930,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.1456435140,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Bloemschikken

 

Kerst 2016

Hallo, zoals belooft de Kerstworkshops !

In een gezellige sfeer onder genot van koffie / thee mooie kerststukjes maken helemaal na Uw eigen keuze.

Heeft U zelf een groep van minimaal 6 personen dan kunnen er andere data en/of werkstukken worden gekozen. Graag overleggen wij met U over de mogelijkheden.

De foto’s voor het grootste deel van de werkstukken. Het zijn voorbeelden, uit ervaring weet ik dat iedereen het toch weer op zijn/haar manier verandert. De eerste 2 foto’s keuze 1 van 8 dec. foto 3 : keuze 2 van 8 dec. fotos 4+5 keuze 1 en 2 van 13 dec. foto 6 keuze 2 van 10 dec. maar wordt rood, foto 7 en 8 keuze 1 en 2 van 19 dec. Door omstandigheden ontvangt U de volgende dagen misschien pas later een antwoord op Uw inschrijving. Bedankt..

foto van Henriette Maurer Dienstverlening.

foto van Henriette Maurer Dienstverlening.
foto van Henriette Maurer Dienstverlening.
foto van Henriette Maurer Dienstverlening.

 

 8 dec,workshop zit vol-  Evt. kan op zaterdag 10 december nog keuze 2 van 8 december worden gemaakt.

Donderdag 8 december 20 uur :  VOL

Keuze 1 : Licht in vaas : Op een hoge smalle strakke  vaas komt een ronde kerstschikking met afhangende lijnen en een groene waxinelichthouder. In de vaas komen enkele groene accenten en kleine deco, tevens een theelicht werkend op batterij. Het geheel wordt afgewerkt met verschillende soorten kerstgroen,  diverse kerstversieringen, zoals kerstballen, lint etc. ( de bovenkant kan makkelijk worden opgetild om het theelicht in de vaas te bereiken) – of

Keuze 2 : Droom in zilver: op een zilverkleurige kom maken wij een strak van verschillende soorten conifeer gebonden oprijzende soort Kerstboompje.+ /- 70 cm. Het geheel word dan uitbundig aangekleed met verschillende takken, kerstballen en ander zilverkleurige attributen. Na keuze gecombineerd met een andere kleur.

Kosten : Euro 25,00

 

Zaterdag 10 december 10 uur :

Keuze 1 : Traditionele Kerstkrans : gewikkeld op grote strokrans. Hiervoor gebruiken wij minimaal 10 verschillende soorten kerstgroen, zodat deze een bijzondere uitstraling verkrijgt.

De krans is geschikt om op te hangen of neer te leggen. Voor de afwerking is er een grote hoeveelheid kerstversieringen.

Keuze 2 : op herhaling : wegens groot succes nog een keer : een verlichte kegel +/- 55cm op een bord. Een smalle guirlande wordt om de kegel gedrapeerd en versiert met kleine kerstdecoraties.

Kosten : Euro 25,00

 

Dinsdag 13 december 20 uur : VOL

Keuze 1 : Natuurlijke Kerst: Op een vierkante ondergrond leggen wij takkenbundels. Tussen de takken komt mooi kerstgroen en bolletjesmos. Het geheel word afgewerkt met een stompkaars en natuurlijke versieringen en bruin/brons – of groene kerstballen.

Keuze 2 : Takken Kerst. Ook hier werken wij met takken, maar met een grotere diameter. Deze legen wij langs een lage, langwerpige Oasisschaal. Tussen de takken komt een elektrisch lichtje, mos en kort opgestoken kerstgroen aan een kant, aan de andere kant komen oprijzende coniferen ’tongen’. Maak het geheel af met kerstversiering na eigen inzicht.

Keuze 3: ( beperkt aantal) Kerstster : in een houten ster komt een lage schikking , die de vorm moet benadrukken. In het midden een tulpvaas met erin een kleine kerstschikking en een elektrisch theelicht. Maak het geheel af met kerstversiering na eigen inzicht.

Kosten : Euro 18,00

 

Maandag 19 december 20 uur : Workshop met verse bloemen.

Keuze 1 : Frozen : witte, langwerpige schaal 40 cm opgemaakt met grijs en silverkleurig kerstgroen. Witte takjes, witte rozen en Orchideeën, uitbundig versiert met witte ‘frozen’ kerstballen en witte kristalhangers.

Keuze 2 : Luxe warmte: Op een mooie smalle stenen schaal L 30cm, H 13cm werken wij met rode rozen en rode plantjes. Dit alles in een uitbundige schikking, of ovaal of langwerpig, Rode en gouden accenten en een kaars maken het geheel af.

Kosten : Euro 38,00

 

 

Het programma staat ook op facebook : www.facebook.com/bloemenalmere/

bloemrijke groeten en misschien tot gauw , Henriette Maurer-Graman

Aanmelden kan via een mail naar info@bloemenalmere.nl   of onderstaand contact formulier onder vermelding Keuze1 of Keuze 2 of 3.

 

 

 

 

Bloemschikcursus

Bij voldoende interesse is er in het voorjaar weer een bloemschikcursus : Er zijn enkele veranderingen, zodat het ook voor oudleerligen weer een uitdaging kan zijn om nog een keer een cursus te volgen :

1e avond : gestoken Biedermeier en een paralell boeket

2e avond : Korenschoof gebonden boeket en een tafelstuk.

3e avond : Handbegonden bruidsboeket , een gastencorsage en een uitgebreide corsage.

4e avond : Driehoekschikking op schaal en een vegetatieve schikking.

Kosten voor deze cursus van 4 avonden is 100,00 Euro inclusief materiaal. De avonden beginnen om 20 uur. Voor alle werkstukken ontvangt U een stencil om het geheel nog een keer na te lezen.

Aanmelden kan via een mail naar info@bloemenalmere.nl

 

Het programma staat ook op facebook : www.facebook.com/bloemenalmere/

bloemrijke groeten en misschien tot gauw , Henriette Maurer-Graman

 

Aanmelden kan via een mail naar info@bloemenalmere.nl   of onderstaand contact formulier onder vermelding Keuze1 of Keuze 2.